الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 تورتة عيد الحب

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
آمل

avatar

انثى
|♥ عدد المساهمات~ : 263
|♥تاريخ التسجيل~ : 19/07/2012
الموقع : نوروني في منتديات احلى وناسه

مُساهمةموضوع: تورتة عيد الحب   الثلاثاء يوليو 31, 2012 1:15 pm

المقادير :

كوب ونصف سكر بودرة.

كوب ونصف كاكاو.

1كوب سمن. 3 كوب دقيق. 1 معلقة صغيرة فانيليا. 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر. 5 بيضات.

الطريقة:

2. بعد كده هاتي الدقيق والبيكنج بودر وضيفيهم لبعض ولو عايزة تعملي كيكة بالشيكولاتة ممكن تضيفي إليهم

"الكاكاو"...

3. ضيفي الدقيق والبيكنج باودر بالتدريج إلى البيض والسكر وقلبيهم مع بعض

كويس باستخدام معلقة خشب بس خدي بالك إن التقليب يكون بالراحة. 4.

بعد كده هاتي قالب كيك على شكل قلب وادهني القاع والجوانب بشوية سمنة ورشي

رشة صغيرة من الدقيق علشان الكيكة ماتلزقش منك في الصينية وبعد كده صبي

خليط الكيكة فيها.... 5. شغلي الفرن لمدة 5 دقائق وبعد كده دخلي

صينية الكيكة الفرن وخلي درجة الحرارة متوسطة وسيبيها لمدة 40 دقيقة أو

لغاية ما تلاقي وشها احمر.... 6. ولو عايزة تتأكدي من إن الكيكة

استوت من جوه يبقى ممكن تجيبي سكينة نضيفة وتحطيها في وسط الكيكة، لو خرجت

السكينة نضيفة زي ما هي يبقى كده الكيكة استوت من جوه، لكن لو خرجت وفيها

أي حاجة يبقى الكيكة ماستوتش..بعد ما تستوي الكيكة خرجيها من الفرن وسيبيها

شوية لغاية ما تبرد علشان تقدري إنك تنقليها في صينية تانية مستديرة وخدي

بالك وإنتِ بتنقليها إنك تحطيها على وشها بحيث تبقى الناحية اللي تحت فوق

واللي فوق تحت.
1
. هاتي البيض واكسريه في إناء عميق وضيفي إليه السكر والفانيليا واضربيهم

مع بعض "بالمضرب الكربائهي" لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخليط ده

بقى عامل زي الكريمة...طريقة تزيين وحشو التورتة:

المقادير:

زيدة.

لبن.

مربى.

علبة كمبوت أناناس.

علبة بودرة كريم شانتيه.

جوزة الهند مبشورة.

تشكيلة مكسرات مفرومة "لوز وبندق وجوز وفستق"

كريز.

قمع لتزويق التورتة.

1/2 كيلو فراولة. الطريقة:

2. هاتي طبق عميق وحطي فيه اللبن البارد وبعد كده ضيفي إليه علبة بودرة

"الكريم شانتيه" واضربيهم مع بعض كويس بالمضرب الكهربائي، لمدة عشر دقائق

وبعد كده حطي الكريم شانتيه في الفريزر... 9.

بعد كده هاتي أي نوع فاكهة عندك "فراولة أو تفاح" وقطعيهم إلى شرائح أو

قطع الأناناس اللي موجودة عندك والكريز وزوقي سطح التورتة بالشكل اللي إنتِ

بتحبيه، بعد كده حطيها في التلاجة لمدة نص ساعة 1. طلعي الزبدة من التلاجة وسيبيها لمدة نصف ساعة علشان لما

تيجي تستعمليها تلاقيها سايحة شوية... 7. هاتي الكيكة وقسميها

باستخدام سكينة الحلويات إلى طبقتين، وخدي الطبقة الأولى وحطيها على صينية

تانية ورشي عليها ماء الكمبوت..وعلى سطح النصف التاني من الكيكة هتفردي

طبقة من الزبدة بعد كده طبقة مربى "أي نوع مربى عندك" بعد كده ضمي الجزئين

على بعض. 8. هاتي الكريم شانتيه وغطي الكيكة كلها بيه باستخدام ضهر

المعلقة... وهاتي القمع وحطي فيه كريم شانتيه وزوقي وعلالأطراف، ونقطع الفراولة ونضعها على التورتة وممكن على

الجوانب المكسرات المطحونة وجوز الهند المبشور

ممكن تحطي على الجوانب جوز الهند والمكسرات المفرومة اللي عندك..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
تورتة عيد الحب
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شايع الغفيلي الرسمي :: [ آلمنتديآت آلآجتمآعيـﮧ ] :: • قسم آلطبخ ] ~-
انتقل الى: